Om prosjektet (FN10)

Fridtjof Nansens vei 10 er et prosjekt bestående av 14 leiligheter rett ved Furulunden og Sjøsanden i Mandal. Leilighetene varierer i størrelse og pris, så her kan du få leiligheter fra ca. kr. 3.490.000,- til 9.150.000,- og med størrelser fra 61 til 124 m2. Utbygger har valgt å legge lista høyere med standard enn normale prosjekter, hvor det inkluderes gode kjøkkenløsninger, en-stavs parkett, vannbåren varme, m.m. Flere leiligheter med gode sol- og utsiktsforhold. For mer informasjon og plantegninger, ta kontakt.

Området

Rett ved sjøen i vakre Mandal, ved siden av den idylliske Sjøsanden strand, og nærmeste nabo til det romslige friluftsområdet Furulunden. Ja, dette bygget ligger virkelig bra plassert for både friluftsmennesker, båtfolk, badeglade familier, eller alle som liker å nye litt sørlandsidyll.

Byggebeskrivelse

UTOMHUS

Leilighetsbygget blir liggende med utsikt vendt mot sydvest. Samtlige leiligheter får sine terrasser / balkonger vendt i denne retning ut mot Furulunden. I tillegg til gode sol- og utsiktsforhold, gir dette en rolig og usjenert atmosfære på uteplassene til alle leiligheter i bygget. 

Adkomst/inngang
Innkjøring til parkeringskjeller. Gangadkomst via felles trapperom, som vil være lyst og luftig med sammenhengende glassparti. 

Lekeplass
Lekeplass blir etablert i overgangen ut mot Furulunden i fremkant av leilighetsbebyggelsen.  

Avfallssystem
Felles bruk av nedgravd avfallssystem ved FN8.            

Utvendig sykkelparkering
På utvendig fellesområde blir det tilrettelagt for sykkelparkering.

UNDERETASJE

Parkeringskjeller får låsbar port som styres med fjernkontroll eller kodepanel på vegg. 1 stk fjernkontroll til hver parkeringsplass. Nedkjøring vil ha snøsmelteanlegg.

Parkering
I parkeringskjeller er det totalt 15 parkeringsplasser.
Merk: 1 parkeringsplass er inkludert i leilighetspris uten pristillegg.

Innvendig sykkelparkering
I parkeringskjeller er det avsatt plass til innvendig sykkelparkering.

Heis/trapp/teknisk rom
Heis og trappeoppgang går direkte fra parkeringskjeller med hovedinngang ved gateplan.
Teknisk rom for fellesanlegg er plassert i kjeller.

Lading av EL-bil
Det blir tilrettlagt med strømkapasitet for lading av EL-bil for minst 50 % av parkeringsplassene. Ladepakke med kabel- / strømtilknytning til leilighet kan kjøpes som tilvalg. 

UTVENDIG FASADE

Fasaden leveres med en kombinasjon av luftet pussfasade, trekledning og fasadeplater. Glassfelt i trappesjakt med aluminiumsprofiler.

Vinduer utføres som malte trevinduer med utvendige aluminiumsbeslag i fargenyanser som samspiller med de utvendige øvrige detaljer.
Balkongdører utføres som aluminiumsbeslåtte tredører, både skyvedør og slagdør.

Nødvendig solavskjerming blir levert og montert i henhold til eventuelle krav i gjeldende teknisk forskrift (TEK 17). Ønsket solavskjerming utover dette kan leveres som tilvalg.

INNVENDIGE FELLESAREALER

Trapperom
Innvendige veggflater leveres sparklet
og ferdig malt. Fliser, 30×60, på gulv, etasjerepos og trapper etter arkitektens beskrivelse. Akustiske T-profil himlinger med belysning integrert.

Heis
Det blir installert båreheis i trapperom, type Schindler.

Annet
En postkasse blir montert i fellesareal til hver leilighet.

BESKRIVELSE AV LEILIGHETER

Himling
Oppholdsrom har i hovedsak takhøyde på ca. 2,6 m, og leveres som sparklet og malt betonghimling. Deler av leiligheten kan få lavere
takhøyde på grunn av tekniske installasjoner. Innboksing av kanaler i tak og på vegger kan forekomme. Moderne listefri
løsning leveres i overgang tak/vegg.
Det leveres downlights i baderom og entre.

Innvendige vegger
Leilighetsskillevegger utføres i henhold til forskrift for brannsikring og lyd. Disse vegger er i all hovedsak sparklet og malt betong. Innervegger blir levert som sparklet og malte isolerte gipsvegger.

Dører og låser
Inngangsdør til hver leilighet og innvendige dører i leilighetene leveres ferdig malt fra fabrikk ihht arkitektens beskrivelse.

Hver leilighet får 3 sett nøkler i system som passer til inngangsdør, bod, dør i kjeller og postkasse.
Det leveres porttelefon til hver leilighet.

Innvendige dører i leilighet, leveres av type Stable fra Swedoor i tre, glatt overflate, ferdig malt.

Gulv
Stue, kjøkken og entre leveres med 1-stavs eikeparkett, mattlakkert.
Soverom og WC leveres med 3-stavs eikeparkett, mattlakkert.

Kjøkken
Sigdal er leverandør av kjøkkenløsning.

Det er valgt å vektlegge kjøkken i prosjektet. Vennligst ta kontakt med megler for å se kjøkkenløsning som er inkludert i leilighetspris.

Hvitevarer er ikke inkludert.
Kjøkkenet leveres imidlertid forberedt for integrerte hvitevarer og kan leveres etter kundens ønske som tilvalg.

Ventilator fra Røros med integrert komfyrvakt er inkludert i standard kjøkkenløsning.

Felt mellom over-/ underskap males.

Bad og WC
Alle våtrom leveres flislagt på gulv og vegg, format 30×60.
Dusjsone med nedsenk og mosaikk,
med fall til sluk.

Sigdal er leverandør av baderomsinnredning.

Vegghengte toaletter.

Tekniske installasjoner som varmtvannsbereder, fordelingsskap og ventilasjonsaggregat vil fortrinnsvis bli plassert i våtrom i hver leilighet.

Garderobe
Det er satt av romslig plass til garderober. Garderobeskap er ikke inkludert. Tilpasset garderobeløsning kan
bestilles som tilvalg.

Balkong / terrasser
Balkonger blir levert som betongelementer med bæring i form av søyler.

Balkong- og terrassedekker leveres med impregnerte terrassebord.

På balkong og terrassene blir det levert utvendig belysning og strømuttak.

For leiligheter i 1. etasje vil det bli rekkverk i tre. Det vil komme rekkverk hvor det er en høydeforskjell på over 0,5 meter, mellom terrasse-dekke og planert areal på utsiden.

Rekkverk på balkonger i 2. og 3. etasje vil bli levert som innspent rekkverk i glass med håndlist.

I toppetasjen vil rekkverkene på terrassene bli levert med en kombinasjon av tett brystning og innspent rekkverk i glass.

Oppvarming og ventilasjon
Leilighetene leveres med en felles sentralt plassert varmepumpe med felles energimåler samt individuell måler i hver leilighet.
Varmtvannsbereder i hver leilighet, størrelse tilpasset størrelse på enhet.

Distribusjon av varme gjøres via vannbårent gulvvarmesystem i stue/kjøkken og gang. Våtrom leveres med elektriske varmekabler med gulvføler.

TV/telefoni/data
Leilighetene leveres med ett opplegg og kontakt for TV, telefoni og data/internett.

Elektrisk anlegg
Hver leilighet får individuell avlesning av energiforbruk, med måler installert i teknisk rom i kjelleretasjen.
Alt strømforbruk i fellesarealer registreres på felles måler og fordeles på leilighetene etter sameiebrøk.
Det leveres i hovedsak skjulte installasjoner for elektriske punkter. Unntak gjelder betongvegger i boliger som leveres med utenpåliggende bokser.

Sprinkling
Det leveres boligsprinkler anlegg i alle leiligheter og fellesarealer.

Ventilasjon
Leilighetene leveres med balansert ventilasjonsanlegg

Brannvarsling
Det leveres et komplett brannvarslings- og nødlysanlegg ihht. gjeldende forskrifter. Alarmtilknytning til brannvesenet er inkludert.

DIVERSE

Det tas forbehold om diverse arkitektoniske og tekniske- og bygningsmessige tilpasninger som kan avvike i forhold til tegninger.

Det vil presiseres at eventuelle innredninger/ objekter (møbler o.l.) og ellers utforminger som er vist på innvendige og utvendige prospekt illustrasjoner, men som ikke er spesifisert i denne byggebeskrivelse, er ikke inkludert i leilighetsprisene.

Mål, slagretninger og arealer på tegningene er kun veiledende og avvik kan forekomme.

Dersom det er uoverensstemmelser mellom byggebeskrivelse, illustrasjoner og tegninger, gjelder byggebeskrivelsen.

Leilighetene selges som selveierleiligheter.
Kjøpsinformasjon, tegninger, beskrivelse av bygg, reguleringsplan og prisliste foreligger som vedlegg til prospekt.

Det presiseres at spesifikasjonen gitt i romskjema (se prospekt), kun er et anslag basert på dagens detaljeringsnivå og mindre endringer kan forekomme. Dette gjelder også plassering av tekniske enheter for VVS. Endelig plassering av disse enheter i hver leilighet gjøres i detaljprosjekteringen.

Romskjema

Kjøkkenmodellen UNO

Litt om kjøkkenet

Kjøkkenmodellen UNO
UNO er en slett front, malt MDF. Dette gir et tidløst preg og «alle» kan få denne til å passe sin personlige stil. Alt tilbehør som sokler, dekksider og foringer leveres i samme utførelse som front.

Til dette prosjektet har vi valg et håndtak som er montert fra baksiden av døren, dette gir rene linjer og et moderne uttykk. Dette leveres i hvitlakkert utførelse.
Om noen skulle ønske et annet uttrykk på kjøkkenet betyr det også at man står fritt til å velge håndtak etter egen smak dersom noen skulle ønske å endre etter noen år eller om de kjøper en ferdigstilt leilighet. Disse er skrudd og montert fra baksiden av døren og vil ikke etterlate synlige merker i fronten.

En hvit, slett front er nok fremdeles det vi selger mest av og er et sikkert valg mot et spekter av kjøpere. Denne fronten leveres i fargen S1002-Y som standard, men den kan også males i et ubegrenset antall farger – i Sigdal kan vi nemlig tilby kundene en valgfri NCS-farge til sitt kjøkken mot et tillegg i prisen. Uno er en front som kan tilpasses med både farger, bredder og løsninger.

Benkeplatene leveres i laminat med en ekstra solid fremkant (F32) for å unngå skader og sår. Til alle kjøkken leveres det planlimt vask – dette er utelukkende en positiv opplevelse for alle kunder !
Her har vi mange farger å velge i uten at det utgjør noen priskonsekvens for kunden.
En laminatplate krever ingen vedlikehold og det er også dette de fleste velger til sitt kjøkken.. avrundet kant kan velges uten at det utgjør noen konsekvens i pris.

Alle ventilatorer er fra Røros og leveres med integrert komfyrvakt. De fritthengende hettene er i malt utførelse, samme farge som kjøkken – vi ser at mange velger dette i dag og tilbakemeldingene er at det er lettere å holde rent og at det estetisk sett er å foretrekke. Om noen skulle ønske denne levert i en annen valgfri NCS farge eller stål er det ingen priskonsekvens !
Kjøkkenet leveres forberedt for integrerte hvitevarer og vi kan tilby gode priser på dette om kundene ønsker. Vi kan da levere og montere dette sammen med kjøkkenet.

Kjøkkenmodellen VIDDE
Denne modellen har samme uttrykk som modellen UNO, men den har en foliert overflate og leveres i hvit utførelse.

Baderomsmodellen LILJE
Dette er et helt nytt sortiment fra Sigdal som kommer på markedet nå i disse dager.
Det nye baderomssortimentet er utviklet med spesielt hensyn til bruk på bad og våtrom. Kjernen er av fuktbestandig grønn spon og har en lakkert overflate. Det kan velges 19 forskjellige farger uten tillegg i prisen. Det er heldekkende vask som tilpasses til hver løsning.